Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

De Klimboom in actie voor Oekraïne!

De Klimboom in actie voor Oekraïne!
8 tot 11 maart
Spullen inzamelen (zie lijst)

8 tot 15 maart 13:00 uur
Lege statiegeldflessen inzamelen

8 tot 16 maart
Heitje voor karweitje

14 maart 12:00-13:30 uur
Markt

15 maart 13:00-14:00 uur
Sponsorloop

Eén van de jenaplanessenties is “zorgen voor’. Natuurlijk willen wij zorgen voor de mensen die nu in een verschrikkelijke situatie terecht gekomen zijn door de oorlog in Oekraïne.
Vandaag hebben we het gesprek bij de kinderen gelaten. In de onder- en middengroepen waren er weinig gesprekken, maar in de bovenbouw werd er veel gesproken over de oorlog.
Het team heeft een pedagogisch kader gekregen waarin de recente gebeurtenissen kunnen worden besproken in de groep. Dit bestaat uit algemene tips voor het voeren van het gesprek over situaties van conflict en geweld. Natuurlijk passen wij onze gesprekken aan aan het niveau van de kinderen.

Iedereen kreeg in de bovenbouw de ruimte om zijn gevoel of zorgen te bespreken. We merkten dat dit toch bij alle kinderen wel leeft, dus het is fijn om hierover met elkaar te praten. Er ontstonden mooie gesprekken waarin we de achtergrond van de inval in Oekraïne hebben besproken, net als de geschiedenis van de landen. Met elkaar hebben we het gehad over de dingen die Poetin zegt en doet maar ook over de reactie van de Europese Unie, de NAVO en andere landen. We hebben nagedacht over hoe dit conflict opgelost zou kunnen worden maar ook hoe wij ons steentje kunnen bijdragen op dit moment.

Vandaag is de Nationale actiedag, maar in de bovenbouw hebben wij besloten dat wij de komende week zoveel mogelijk geld willen inzamelen voor Oekraïne. We hebben daarvoor een aantal groepjes gemaakt die met verschillende actieplannen zijn gekomen.

  • Vanaf morgenochtend staan er bakken/dozen bij de hoofdingang waarin we lege statiegeldflessen (groot of klein) verzamelen. De kinderen zullen alle flessen verzamelen en gaan inleveren. De laatste flessen zullen dinsdagmiddag ingeleverd worden, dus tot dinsdag 15 maart, 13.00 uur kunnen deze in de bakken gedaan worden.
  • Maar ook willen de kinderen zelf echt actief aan de slag door heitje voor karweitje. Als u een klusje heeft (denk aan de tuin opruimen, oppassen, voorlezen, de auto wassen of de hond uitlaten) wat u tegen betaling door de kinderen wilt laten uitvoeren, kunt u dit in een berichtje op Social Schools naar Karlijn sturen (karlijn.schreuder@skoba.nl). De kinderen gaan dan zorgen dat dit, op een afgesproken moment voor woensdag 16 maart, geregeld wordt.

Naast deze langer lopende acties zijn er ook nog 2 andere actiemomenten:

  • Op maandagmiddag 14 maart van 12:00 tot 13:30 uur hoeft u uw eigen lunch (of die van uw kinderen) niet zelf te verzorgen. Er wordt dan een markt georganiseerd waar eten en andere producten verkocht worden. De winst is natuurlijk voor Oekraïne.
  • Op dinsdagmiddag 15 maart houden we een sponsorloop. U kunt een kind (of meerdere kinderen) sponsoren door een bedrag per rondje of een vast bedrag in te vullen op de sponsorbladen. Vanaf morgenmiddag zullen de kinderen die mee willen doen aan de sponsorloop zo'n blad hebben.

En tot slot is er natuurlijk niet alleen behoefte aan geld, maar ook aan spullen. Vanaf morgen gaan we speciale spullen inzamelen voor Oekraïne. Een goede vriend van Magda (ouder van Marnix, uit de Bijengroep), hij heet Marek Waldeck, verzamelt spullen voor de Oekraïners. Marek heeft al veel families geholpen om te vluchten naar Nederland. Hij stuurt regelmatig busjes naar de Oekraïnse grens (met Polen) met spullen voor de mannen die daar zijn gebleven om te vechten.

Ze hebben daar heel hard de volgende spullen nodig:
Schoenen maat 44+ , Kniebeschermers, Handschoenen, Thermo kleding, Thermo ondergoed, Warme sokken, Leger/camouflage broek, Kabels, Batterijen, Power banks, Zaklampen met batterijen Verbandkoffers (met inhoud), Wondverband, elastisch verband, gaas, wond ontsmettingsmiddelen, pleisters, pijnstillers Ingeblikt voedsel, Koffie, Thee, Suiker, Koekjes, Crackers, Chocoladerepen, Wegwerpborden, Bekers, Tandenborstels, Tandpasta's, Slaapzakken, Warme dekens.

U kunt de spullen meegeven met uw kind(eren) of zelf brengen naar school. We verzamelen alles naast de trap bij de ingang. Vrijdag komt Malek de spullen ophalen! Het zou natuurlijk mooi zijn als het busje helemaal vol komt!

Wij rekenen op u!